Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 29 » Цього року загальний обсяг фінансування на відпочинок та оздоровлення дітей збільшився майже на 300 млн. грн
12:31
Цього року загальний обсяг фінансування на відпочинок та оздоровлення дітей збільшився майже на 300 млн. грн

Загальний обсяг фінансування на відпочинок та оздоровлення дітей цього року збільшився майже на 300 мільйонів гривень. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час брифінгу в Кабміні до Міжнародного дня захисту дітей, проведеного спільно із заступником Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Рудігером Люхманном.

 

«У 2013 році загальний обсяг фінансування на відпочинок та оздоровлення дітей збільшився майже на 300 млн. грн. - до 2,4 млрд. грн. В основному збільшення фінансування відбудеться за рахунок Фонду соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності. Кошти Фонду нам допоможуть оздоровити 245 тис. дітей», - сказала Наталія Королевська. 

 

За словами Міністра, за 66 тис. путівок Фонд соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності сплатить 90% вартості (у 2012 році Фонд сплатив 90% вартості лише за 22 тис. путівок).

 

«Ми поставили за мету забезпечити нову якість у питанні оздоровлення та відпочинку дітей. Цього року оздоровленням та відпочинком буде забезпечено 3 мільйони дітей. Це на 160 тисяч більше, ніж  минулого року. Загалом показник охоплення дітей оздоровленням та відпочинком у 2013 році не може бути нижчим, ніж 70% усіх дітей шкільного віку», - сказала Міністр.

 

Наталія Королевська наголосила, що пріоритет надаватиметься оздоровленню та відпочинку дітей найбільш уразливих категорій – інвалідів, сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, дітей чорнобильців тощо. Крім того, Міністр зазначила, що поставила завдання збільшити кількість дітей, які цього року матимуть змогу саме оздоровитися.  «Цього року якісним оздоровленням повинно бути охоплено не менше 40% дітей», – підсумувала Наталія Королевська.

 

 

Довідково

1 червня відзначатиметься Міжнародний день захисту дітей.

З цієї нагоди з 22 травня по 2 червня по Україні заплановано провести понад тисячу різноманітних акцій, серед яких – концертні та розважальні програми, фестивалі, вікторини та спортивні змагання, творчі майстерні, конкурси малюнків на асфальті тощо. Їх мета  – привернути увагу суспільства до проблем і соціального захисту дітей в Україні.

У День захисту дітей, 1 червня, Міністр соціальної політики України Наталія Королевська має намір взяти участь у благодійному дитячому проекті «Світ талантів – цвіт нації», який відбудеться у Києві на майдані Незалежності за підтримки Мінсоцполітики.

Переглядів: 506 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: