Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 16 » Гарненько оздоровити дітлахів
16:32
Гарненько оздоровити дітлахів

Питання літнього відпочинку та оздоровлення дітей обговорювалися під час сесії Фрунзівської районної ра­ди. Крім депутатів, у ній взяли участь голова райдержадміністрації Павло Шестопалюк, сільські та селищні голови, а також керівники установ і організацій району. 

За інформацією начальника відділу освіти райдержадміністрації Олега Воєділова, у минулому році відпочинкова кампанія пройшла доволі успішно і, за результатами обласного рейтингу, район посів третє місце. На жаль, тут немає можливості для організації оздоровчих таборів, тому діти відпочиватимуть винятково при навчальних закладах. Для цього буде створено 27 пришкільних таборів, що працюватимуть протягом 14 робочих днів, по шість годин щоденно.

– Роботу таборів планується розпочати з 27 травня, – зауважив Олег Володимирович. – Загалом відпочиватиме 1850 дітей шкільного віку, що становить 83% від загальної кількості школярів району. Як правило, випускників 9 та 11 класів не залучають, бо це саме період підготовки до вступної кампанії. Поруч з тим, 504 дитини дошкільного віку переведуть на тримісячний оздоровчий режим, що передбачає урізноманітнення раціону харчування із збільшенням у меню свіжих овочів, фруктів тощо. Що стосується фінансового забезпечення літнього відпочинку, то з бюджету району виділено 150 тисяч гривень. З урахуванням кількості дітей, вартість харчування за день становитиме близько 6 гривень. Цього, звичайно, недостатньо, тож традиційно до проведення відпочинкової кампанії будуть залучатися сільські та селищні голови, спонсори та батьки. 

Під час обговорення даного питання голова районної ради В’ячеслав Паровенко звернув увагу відповідальних осіб на заходи, пов’язані з дератизацією, дезінфекцією та дезінсекцією приміщень для відпочинку. Протягом травня також необхідно провести декілька семінарів за участю кухарів, керівників таборів та працівників санітарної служби і пожежного нагляду. Одне слово, треба вжити всіх заходів, щоб з 27 травня організовано розпочати відпочинкову зміну.

Як відомо, в літньому оздоровленні дітей важливу роль відіграє Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. У Фрунзівці його міжрайонну виконавчу дирекцію очолює Сергій Бездітний, який представив увазі депутатів районної ради декілька програм щодо оздоровлення. 

– Якщо у минулому році в оздоровчих таборах відпочило майже сто дітей з трьох районів (Фрунзівського, Ширяївського та Красноокнянського) і освоєно понад 270 тисяч гривень, то на цей рік передбачено значно більше фінансування, – сказав Сергій Григорович. – Про це красномовно свідчать такі дані: у минулому році Одеська область освоїла 15 мільйонів гривень, а на цей рік для дитячого оздоровлення виділяється 50 мільйонів. З цієї суми лише Фрунзівська міжрайонна дирекція передбачає витратити близько мільйона гривень. На 1 червня вже організовано першу групу дітей, яка поїде на відпочинок на курорт до Сергіївки Білгород-Дністровського ра­йону та «Примор’я» в село Рибаківка Миколаївської області.

Слід зауважити, що путівки для оздоровлення дітей видаються тільки застрахованим у Фонді особам. Її вартість становить близько 4000 гривень, але батьки оплачують лише десять відсотків від цієї суми. Крім цього, Фонд опікується оздоровленням сільських дітей по лінії Мінагрополітики. У Фрунзівському районі заявлено 20 таких путівок. Але у даному випадку частина доплати батьків становить 1600 гривень. Звичайно, такі суми практично непідйомні для сільських жителів, тому Сергій Бездітний закликав депутатів та небайдужих керівників сільськогосподарських формувань усіх форм власності подбати про оздоровлення підростаючого покоління. Як справедливо зауважив голова райдержадміністрації Павло Шестопалюк, для підприємства це не такі вже й значні кошти, а для дітей літнє оздоровлення у спеціалізованих закладах має неабияке значення.

Рубрика: Діти

Район: Фрунзівський

Випуск: 16.05.2013

Автор: Олена Харченко

Переглядів: 548 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: