Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 28 » Якомога більше дітей мають отримати якісне оздоровлення, а не проводити літо на асфальті
12:30
Якомога більше дітей мають отримати якісне оздоровлення, а не проводити літо на асфальті

Цього року оздоровленням та відпочинком мають бути  охоплені 3 мільйони дітей, з них не менше 40% – суто оздоровленням. Про це сьогодні заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час селекторної наради у КМУ щодо оздоровлення дітей у 2013 році. У нараді взяли участь керівники та представники структурних підрозділів, що здійснюють соціальну політику, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та представники центральних органів влади. 

«Ми збільшили фінансування оздоровлення дітей у цьому році за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  і за рахунок державного бюджету. Тому сподіваємося, що всі неврегульовані питання за два наступні дні будуть «закриті», і з 1 червня у повному обсязі розпочнеться оздоровлення та відпочинок наших дітей», – підкреслила Міністр.

За словами Наталії Королевської, цього року Міністерством визначено два чітких пріоритети в організації дитячого оздоровлення та відпочинку. «Перше завдання – ми маємо забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку 3 млн. дітей шкільного віку. Друге завдання – послугами суто оздоровлення має бути охоплено не менше 40% дітей. Якомога більше дітей мають отримати якісне оздоровлення, замість того, щоб проводити літо у пришкільних таборах, фактично, на асфальті», – зазначила вона.

Відповідно до пріоритетів, зазначила Міністр, визначено ключові критерії для оцінювання оздоровчої кампанії у 2013 р. «Перший – оцінюватиметься, насамперед, кількість дітей, які оздоровляться та відпочинуть, а не кількість закладів, які працюватимуть. Другий – наскільки збільшиться кількість дітей, які охоплені оздоровленням, а не відпочинком», – наголосила вона.

Міністр звернула увагу керівників Мінінфраструктури та МВС на необхідність забезпечення контролю за безпекою перевезення груп дітей до місць оздоровлення і відпочинку та у зворотному напрямку. «Тема оздоровлення та відпочинку дітей перебуває в нас на особливому контролі. Наприкінці липня ми здійснимо аналіз ситуації: що виправлено за підсумками сьогоднішньої наради та зробимо висновки», – підсумувала Наталія Королевська.

Міністр також зауважила, що інфраструктура закладів дитячого оздоровлення та відпочинку, переважна більшість яких побудовані у 60-80-х роках, потребує оновлення. «Ми розуміємо, що сьогодні потрібен додатковий ресурс для побудови нових закладів і модернізації вже існуючих. Тому було ухвалено концепцію Державної цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів. До 2016 року у цей напрямок мають бути зроблені серйозні інвестиції – як державні, так і приватні», – заявила Наталія Королевська під час брифінгу по завершенню наради.

Переглядів: 478 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: