Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 18 » Мінсоцполітики вимагає у поточному році забезпечити безпосередньо оздоровленням не менше 40% школярів по всій країні
14:53
Мінсоцполітики вимагає у поточному році забезпечити безпосередньо оздоровленням не менше 40% школярів по всій країні

Міністерство соціальної політики України планує у поточному році збільшити кількість дітей шкільного віку, котрих влітку буде саме оздоровлено, а не лише забезпечено відпочинком у шкільних таборах і наметових містечках.

Про це повідомила заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова під час селекторної наради з питань оздоровлення в Кабміні.

Дроздова нагадала, що у минулому році з загальної чисельності дітей 2 млн. 840 тисяч, які були забезпечені оздоровленням та відпочинком, лише 33,5% оздоровилися, а 66,5% були забезпечені лише відпочинком при шкільних таборах і наметових містечках.

«Це не дає можливості повноцінно відновити фізичне та психічне здоров’я дітей», – сказала заступник Міністра. Водночас, зауважила вона, є регіони, де показники оздоровлення дітей традиційно низькі. Зокрема, це Кіровоградщина (10%), Закарпаття (12,2%), Буковина (14,7%). Тому, за словами Дроздової, Міністерство вимагає у поточному році забезпечити оздоровленням не менше 40% школярів по всій країні.

Заступник міністра також підкреслила, що іншими нагальними питаннями, які необхідно вирішити до початку кампанії з оздоровлення дітей, є вчасна підготовка та отримання дозвільних документів для відкриття оздоровчих закладів, проведення їх державної атестації та реєстрації. Також, звертаючись до присутніх на нараді представників Мінінфраструктури та МВС, Лідія Дроздова нагадала про необхідність забезпечення контролю перевезення груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку.

Окрему увагу Дроздова звернула й на те, що цього року Міністерством соціальної політики вперше запроваджено форми адміністративної звітності щодо охоплення школярів оздоровленням та відпочинком за бюджетні кошти. «Це дасть нам можливість проаналізувати результати кампанії з оздоровлення та своєчасно реагувати на її недоліки», – підкреслила Лідія Дроздова.

Довідково:

У 2013 році планується забезпечити оздоровленням та відпочинком майже три мільйони дітей шкільного віку. Це майже на 140 тисяч дітей більше, ніж у 2012 році, і складатиме приблизно 70% від загальної чисельності школярів в Україні. На ці потреби на цей рік передбачено 2 мільярди 570 мільйонів гривень, що на 436 мільйонів гривень або на 20% більше, ніж було фактично витрачено в 2012 році.

У пріоритеті – забезпечення відпочинку та оздоровлення тих дітей, котрі потребують особливої соціальної підтримки та уваги. Зокрема, у 2013 році відпочинком та оздоровленням буде забезпечено 99,9% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування шкільного віку; 72,7% дітей із багатодітних та малозабезпечених родин; 49,6% дітей, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 49,1% дітей-інвалідів; 74% дітей, батьки яких постраждали при виконання службових обов’язків; 48,6% дітей працівників агропромислового комплексу.

 

   

Переглядів: 468 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: