Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 1 » на передодні свята
11:45
на передодні свята

Про гарні підсумки на передодні свята

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені законодавством України, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів.

Відносини у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, базуються на Конституції України, складаються з Основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, Кодексу законів про працю України, Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" N 2240-III та прийнятих відповідно до них інших нормативно-правових актів.

Фрунзівська міжрайонна виконавча дирекція Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової врати працездатності створена 18.10.2001 року. Очолює дирекцію директор - Бездітний Сергій Григорович.

За 9 місяців 2012 року за рахунок коштів Фонду, Фрунзівською міжрайонною виконавчою дирекцією було профінансовано страхувальників          на 2 млн. 502 тис. грн., у тому числі для надання матеріального забезпечення застрахованим особам слідуючих видів допомог:

-         по тимчасовій непрацездатності - 1334 тис. грн;

-         по вагітності і пологам - 1103 тис. грн;

-         на поховання - 34,4 тис.грн;

Надано соціальних послуг:

-         видано путівок для дорослих - 86 шт на суму 435,1тис.грн

-         видано путівок в санаторії матері й дитини - 12 шт на суму 104,4 тис.грн;

-         видано путівок в дитячі оздоровчі табори - 97 шт на суму 267,5 тис грн.

-         здійснено часткове  фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення в кількость 37 путівок на суму 30,9 тис. грн.

Надходження до Фонду за 9 місяців 2012 року склали - 801557,41грн, в тому числі:

-         від часткової вартості путівок - 175.8 тис грн;

-         не прийняті до зарахування витрати, штрафи, пеня - 32,5 тис. грн.

Фахівцями Фрунзівської міжрайонної виконавчої дирекції здійснюються планові та позапланові перевірки страхувальників, також в 2 кварталі 2012 року проводилась комплескна ревізія страхувальників фахівцями Одеського обласного відділення Фонду і показник "не прийняті до зарахування витрати, штрафи, пеня - 21.1 тис.грн" значно нижчий ніж за минулі періоди. Це досягнуто постійними семінарами-навчаннями з головами комісій (уповноваженими) із соціального страхування та бухгалтерами. Хочу відзначити найсумлінніших голів комісй (уповноважених) із соціального страхування: Маковська О.В., Кожухаренко Л.М. , Стопа Є.Й. Особливу увагу хотілося б приділити питанню призначенню всіх видів матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду. Рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації, до складу якої входять представники адміністрації підприємства, установи, організації та застрахованих осіб (виборних органів первинної профспілкової організації (профспілкового представника) або інших органів, які представляють інтереси застрахованих осіб. Комісія (уповноважений) із соціального страхування здійснює контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення, приймає рішення про відмову в його призначенні, про припинення виплати матеріального забезпечення (повністю або частково), розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг. Комісія (уповноважений) із соціального страхування виконує свої функції відповідно до положення про комісію (уповноваженого) із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, яке затверджується правлінням Фонду.

Соціальна робота - це мистецтво налагоджувати зв'язки між людьми. День працівника соціальної сфери - професійне свято, яке по праву належить тим, хто створює добро не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Отож зичу Вам, шановні колеги, здоров'я і наснаги, оптимізму та творчих здобутків, бажання працювати на благо людей!

Головний спеціаліст Фрунзівської міжрайоної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Олена Костовська

Переглядів: 520 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: