Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 7 » На відпочинок та оздоровлення вже направлено майже 1,5 млн. дітей шкільного віку
02:30
На відпочинок та оздоровлення вже направлено майже 1,5 млн. дітей шкільного віку

З початку червня на оздоровлення та відпочинок направлено майже 1,5 млн. дітей шкільного віку. Про це сьогодні під час селекторної наради повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Кампанія з оздоровлення та відпочинку дітей в Україні триває вже тиждень. За цей час до закладів оздоровлення заїхали 112,5 тис. дітей, до закладів відпочинку - 1 млн. 360 тис. дітей шкільного віку. Це питання перебуває під особливим контролем Президента та Уряду», – сказала вона.

Водночас Наталія Королевська наголосила на тому, що не зважаючи на доручення, які давалися на селекторних нарадах, в окремих регіонах не проведено уточнення планів забезпечення дітей оздоровленням і відпочином до 70,5% від їх загальної кількості. Зокрема, за словами Наталії Королевської, це стосується Львівської, Чернівецької, Житомирської, Волинської, Полтавської та інших областей. Крім того, у низці областей безпосередньо оздоровленням заплановано забезпечити менше 40% школярів. «Такий стан з виконанням доручень Уряду є неприпустимим», - зазначила вона.

Торкаючись теми безпеки дітей під час оздоровлення та відпочинку, Міністр зазначила, що багато закладів збудовані 40-50 років назад і їхній стан залишає бажати кращого. Тому Мінсоцполітики ініціювало проведення позачергових перевірок дитячих оздоровчих закладів по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій та місцевими органами влади.

«Я звернулася до Уряду з пропозицією провести позапланову перевірку закладів відпочинку та оздоровлення по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також додаткову перевірку місцевими органами влади. У разі виявлення порушень, які загрожують безпеці та здоров'ю дітей, буде проведена позачергова державна атестація закладу. Окремо ми запропонували внести зміни до існуючого Порядку проходження державної атестації, зробивши вимоги безпеки більш жорсткими», - сказала вона.

За словами Наталії Королевської, за підсумками тих перевірок, які вже провела СЕС, надано 1337 приписів (розпоряджень) щодо створення умов, які б відповідали вимогам санітарних норм,  накладено 184 штрафи на посадових осіб та винесено 40 постанов про припинення експлуатації закладів по всій Україні.

Переглядів: 462 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: