Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 18 » Статистика оздоровчої кампанії школярів з кожним роком зростає – В. Рибак
14:51
Статистика оздоровчої кампанії школярів з кожним роком зростає – В. Рибак
Цьогоріч уже вжито певних заходів щодо організації оздоровчої роботи з дітьми влітку

 Статистика оздоровчої кампанії зростає з кожним роком як в цілому по Україні, так і в переважній більшості областей. Так, влітку минулого року оздоровленням та відпочинком було охоплено понад 2,8 мільйони школярів, що становить майже 69 відсотків від загальної кількості дітей шкільного віку в Україні. Такі дані озвучив на парламентських слуханнях про організацію відпочинку і оздоровлення дітей в літній період Голова Верховної Ради України Володимир Рибак. Про це інформує ІА «Наголос».

  

У ході парламентських слухань, виступаючи перед учаинками заходу, Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наголосив на граничній важливості питання  оздоровлення дітей в літній період. Чиновник підкреслив, що народним депутатам важливо знати думку учасників слухань, як успішніше забезпечити повноцінні літні канікули для дітей України.

«Запевняю, що виважені пропозиції щодо поліпшення роботи з оздоровлення дітей обов'язково будуть враховані в подальшій діяльності всіх органів влади та тих фахівців, яким належить забезпечити максимум можливого, щоб організація відпочинку, оздоровчі заходи сприяли поліпшенню дитячого здоров'я, організації змістовного дозвілля», - сказав він.

За інформацією Мінсоцпраці, вже вжито певних заходів щодо організації оздоровчої роботи з дітьми влітку цього року.  Разом з тим, проблем щодо якісного проведення кампанії з оздоровлення і відпочинку дітей існує чимало.  Це й підготовка закладів оздоровлення, організація в них гідного харчування, забезпечення безпечного перебування дітей, кадри вихователів, медпрацівників, та безліч інших складових якісної організації дитячих канікул.

Голова ВРУ висловив занепокоєння тим фактом, що всупереч вимогам закону про оздоровлення і відпочинок дітей, є непоодинокі випадки закриття або перепрофілювання стаціонарних дитячих оздоровчих закладів, зокрема, скорочення за останні двадцять років їхньої кількості втричі.

 «Лише за останні два роки, вже після прийняття закону, список дитячих оздоровчих центрів скоротився на 31 такий заклад. Оскільки дитячі оздоровчі заклади створювалися в найкращих для відпочинку мальовничих місцях, на них і накидають оком спритні ділки. Як результат, дитячі оздоровниці, змінюючи власника, зникають з курортної карти України, і, мабуть, саме тому власники багатьох стаціонарних дитячих оздоровчих закладів протягом багатьох років не можуть отримати відповідних державних документів на право володіння землею», - зазначив В.Рибак, додавши, що «навіть такі всесвітньо відомі дитячі оздоровчі центри, як «Артек» і «Молода гвардія» не є винятками».

В Рибак, також,  висловив сподівання, що існуючі нагальні питання, які потребують оперативного, системного вирішення, знайдуть висвітлення у виступах учасників слухань, аби парламентарії змогли врахувати їх в процесі доопрацювання рекомендацій слухань.

Переглядів: 508 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: