Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 7 » У 2013 році літнім оздоровленням і відпочинком буде охоплено майже 3 мільйони дітей
19:02
У 2013 році літнім оздоровленням і відпочинком буде охоплено майже 3 мільйони дітей

Юрій Павленко: У 2013 році літнім оздоровленням і 

відпочинком буде охоплено майже 3 мільйони дітей

Президент України Віктор Янукович доручив Уряду та обласним державним адміністраціям забезпечити своєчасну підготовку до літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, коментуючи відповідне доручення Глави держави.

Ю.Павленко повідомив, що у 2013 році планується забезпечити оздоровленням та відпочинком майже 3 мільйони дітей шкільного віку - це майже на 140 тисяч дітей більше, ніж у 2012 році, і складатиме 69% від загальної чисельності дітей шкільного віку в Україні. «Досягти виконання цього завдання можливо завдяки спільним зусиллям держави, профспілкових і громадських організацій», - додав він.

«Президент наголошує на необхідності збереження і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, поліпшення їх матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення», - зазначив Уповноважений Президента з прав дитини. Він повідомив, що з метою недопущення ліквідації, перепрофілювання, використання не за призначенням закладів для оздоровлення та відпочинку дітей Міністерство соціальної політики веде Державний реєстр, до якого нині внесено 568 таких закладів.

Водночас, за інформацією Мінсоцполітики, влітку працюватиме 17938 закладів оздоровлення та відпочинку дітей, з яких 799 - заклади оздоровлення, понад 16500 - табори з денним перебуванням, понад 200 наметових містечок і 400 закладів праці та відпочинку. «У зв'язку з цим Глава держави вимагає від Міністерства та обласних державних адміністрацій активізувати роботу з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку», - наголосив Ю.Павленко.

«Пріоритетом оздоровчої кампанії 2013 року має бути безпека дітей і якість послуг, які вони отримують», - наголосив Уповноважений Президента з прав дитини. Саме тому Глава держави вимагає від Уряду забезпечити дітей якісним харчуванням і лікарськими засобами, налагодити дієвий контроль за додержанням санітарно-епідеміологічних норм, зазначив він.

Ю.Павленко повідомив, що у 2012 році спеціалістами санепідемслужб було здійснено майже 30 тисяч перевірок дотримання вимог законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку. У 4447 закладах (15% від загальної кількості) виявлено порушення санітарних норм та правил. «Ці, на жаль, невтішні результати мають бути враховані керівниками місцевих органів виконавчої влади під час підготовки до літнього оздоровлення цього сезону. На помилках треба вчитися, їх не потрібно повторювати, тим більше коли йдеться про життя і здоров'я дітей», - наголосив Ю.Павленко.

Крім того, за словами Уповноваженого Президента, значна увага має бути приділена питанням організації змістовного відпочинку дітей. На його переконання, відпочинок - це не просто вільний час. Це час, який має бути використаний для зміцнення здоров’я дітей, отримання нових вмінь і навичок. «Для цього треба організовувати профільні і тематичні зміни для обдарованих, талановитих дітей, дітей з особливими потребами, юних спортсменів. Не можуть залишитися поза увагою і діти, які виховуються у сім'ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, діти, які перебувають у конфлікті із законом - усі вони мають бути охоплені змістовними формами відпочинку», - зазначив Ю.Павленко.

Разом з тим, на переконання Уповноваженого Президента, для проведення оздоровлення дітей на якісно новому рівні необхідно якнайшвидше затвердити Концепцію Державної цільової соціальної програми оздоровлення і відпочинку дітей та розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів на період до 2017 року, проект якої розроблений Міністерством соціальної політики.

«Літній відпочинок та оздоровлення дітей у 2013 році має пройти організовано та охопити максимальну кількість дітей. Ми повинні створити такі умови, щоб кожна дитина мала можливість зміцнити здоров'я, загартувалась, набралась сил до нового навчального року», - підкреслив Ю.Павленко.

Переглядів: 495 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: