Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 30 » Уряд реалізовує масштабні проекти для забезпечення гідного відпочинку дітей - Сергій Арбузов
22:31
Уряд реалізовує масштабні проекти для забезпечення гідного відпочинку дітей - Сергій Арбузов
Уряд ухвалить низку комплексних заходів, покликаних покращити ситуацію з оздоровленням та відпочинком дітей в Україні. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України СергійАрбузовпід час візиту в дитячий центр «Молода гвардія» в Одесі, який він відвідав разом з міністром соціальної політики НаталієюКоролевською.
«Сьогодні, на жаль, умови літнього відпочинку дітей залишають бажати кращого. За останні два десятки років багато оздоровчих центрів і табори відпочинку прийшли в занепад. Але Президент України поставив перед урядом та органами місцевої влади чітке завдання - забезпечити гідний відпочинок дітей. Мова йде і про покращення матеріально-технічної бази, і харчового раціону, і якості лікувальних процедур, та безпеки дітей, і багато чого іншого», - зазначив Перший віце-прем'єр-міністр.
Він додав, що особливу увагу держави до дітей, зокрема дітей-інвалідів, приділяється в програмі соціальних ініціатив Президента України. А Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр.. передбачає реалізацію масштабних проектів у цьому напрямку.
Одним з таких проектів є створення на базі дитячого центру «Молода гвардія» спеціалізованої установи для оздоровлення дітей з особливими потребами. Завдяки цьому в центрі щорічно будуть відпочивати близько 1000 дітей-інвалідів. Крім того, буде вдосконалена вся інфраструктура «Молодої гвардії».
«Сьогодні був представлений цей проект, нам зрозумілі шляхи його реалізації. Очевидно, що в такій сфері потрібно йти не революційним шляхом, а крок за кроком вирішувати проблеми. Власне, цим і займається уряд», - підкреслив Сергій Арбузов.
Всього в дитячому центрі «Молода гвардія» цього року відпочине понад 11 тис. дітей. І значна частина з них - діти-сироти. «Про цивілізованість суспільства судять не по силі, а по милосердю; не по тому, наскільки попереду всіх знаходяться сильні, а наскільки захищені слабкі. І вища форма милосердя - турбота про дітей, які з тих чи інших причин позбавлені батьківського піклування», - сказав Сергій Арбузов.
Перший віце-прем'єр-міністр України зазначив, що влада має забезпечити дітям належні умови, в яких вони зможуть не тільки відпочити та оздоровитися, а й показати себе.
Нагадаємо, що 30 травня 2013 перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов разом з міністром соціальної політики Наталією Королевською відвідав з робочим візитом Одеську область. Головні пункти в програмі візиту - відвідання дитячого центру «Молода гвардія», реабілітаційного центру для дітей з ураженням нервової системи Одеського обласного фонду реабілітації дітей інвалідів «Майбутнє» та зустріч з вихованцями дитячого будинку сімейного типу на базі родини Олександра та ЛюбовіЛитвин.

Переглядів: 456 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: