Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » Відновити оплату санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування
14:43
Відновити оплату санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування

Шановні колеги!

Управління з питань надання соціальних послуг Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності повідомляє наступне.

За ініціативою Федерації професійних спілок України, Спільний представницький орган об’єднань профспілок прийняв 21 вересня цього року рішення про звернення до Президента України з електронною петицією щодо внесення ним відповідного законопроекту про відновлення надання соціальних послуг на санаторно-курортне лікування для працюючих за рахунок коштів соціального страхування.

Така електронна петиція зареєстрована на сайті Президента України: https://petition.president.gov.ua/petition/10961. Для прийняття її до розгляду Президентом необхідно 25 тисяч підписів.

         Принагідно повідомляємо, що народними депутатами України протягом поточного року проводилась певна робота з розробки законопроектів щодо внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (реєстри №№ 2245, 2296, 2701 та інші). Однак їх розгляд та прийняття затримується.

         Зазначаємо, що найприйнятнішим є законопроект “Про внесення змін до деяких законів України” (щодо надання соціальних послуг) (реєстр № 2245), внесений народним депутатом України Лавриком М.І., який комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендовано прийняти за основу.  

Прийняття такого закону дозволить відновити надання соціальних послуг застрахованим особам та членам їх сімей із оздоровлення, санаторно-курортного та відновлювального лікування в санаторно-курортних закладах, санаторіях-профілакторіях підприємств, установ, навчальних закладів, організацій та дитячих закладах оздоровлення.

        Враховуючи вищезазначене, звертаємось до вас з проханням провести відповідну роботу з робочими органами виконавчих дирекцій відділень Фонду щодо підтримки електронної петиції (№22/010961-еп, від 25.09.2015), що зареєстрована на сайті Президента України (https://petition.president.gov.ua/petition/10961).

          Також просимо повідомити про наявність зазначеної петиції та необхідність її підтримки комісії з соціального страхування страхувальників, санаторії-профілакторії, дитячі заклади оздоровлення та дитячо-юнацькі спортивні школи, що розташовані в області.

        

З повагою,

 

 

Начальник управління з питань

надання соціальних послуг                                                               Т.В. Антоненко

Переглядів: 828 | Додав: zloy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: