Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 06
 
Фото Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.
 
Фото Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.Фото Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення добавил(а) 3 новых фото.

Члени Робочої групи обговорили пропозиції до законопроекту щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації

Сьогодні під головуванням Голови підкомітету з питань державного соціального страхування Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергія Драюка відбулося засідання Робочої групи з доопрацювання законопроекту про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (реєстр. № 2775).

Участь у засіданні взяли представники фондів соціального страхування, профспілок, роботодавців, Міністерства соціальної політики та Секретаріату Парламентського Комітету.
Учасники обговорили пропозиції до повторного другого читання законопроекту, зокрема, щодо положень про припинення діяльності двох фондів та утворення комісій з їх реорганізації.

Під час засідання Робочої групи було внесено пропозицію стосовно включення до законопроекту норми про представлення всіх сторін соціального діалогу у складі комісій з реорганізації фондів.

Робота над остаточною редакцією для винесення на розгляд Верховної Ради триває.

Нагадаємо, що 3 вересня на засідання Верховної Ради України законопроект № 2775 був направлений на повторне друге читання, після чого профільний Комітет створив Робочу групу для опрацювання правок до проекту закону.

Переглядів: 581 | Додав: zloy | Дата: 06.10.2015 | Коментарі (0)

Шановні колеги!

Управління з питань надання соціальних послуг Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності повідомляє наступне.

За ініціативою Федерації професійних спілок України, Спільний представницький орган об’єднань профспілок прийняв 21 вересня цього року рішення про звернення до Президента України з електронною петицією щодо внесення ним відповідного законопроекту про відновлення надання соціальних послуг на санаторно-курортне лікування для працюючих за рахунок коштів соціального страхування.

Така електронна петиція зареєстрована на сайті Президента України: https://petition.president.gov.ua/petition/10961. Для прийняття її до розгляду Президентом необхідно 25 тисяч підписів.

         Принагідно повідомляємо, що народними депутатами України протягом поточного року проводилась певна робота з розробки законопроектів щодо внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (реєстри №№ 2245, 2296, 2701 та інші). Однак їх розгляд та прийняття затримується.

         Зазначаємо, що найприйнятнішим є законопроект “Про внесення змін до деяких законів України” (щодо надання соціальних послуг) (реєстр № 2245), внесений народним депутатом України Лавриком М.І., який комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендовано прийняти за основу.  

Прийняття такого закону дозволить відновити надання соціальних послуг застрахованим особам та членам їх сімей із оздоровлення, санаторно-курортного та відновлювального лікування в санаторно-курортних закладах, санаторіях-профілакторіях підприємств, установ, навчальних закладів, організацій та дитячих закладах оздоровлення.

        Враховуючи вищезазначене, звертаємось до вас з проханням провести відповідну роботу з робочими органами виконавчих дирекцій відділень Фонду щодо підтримки електронної петиції (№22/010961-еп, від 25.09.2015), що зареєстрована на сайті Президента України (https://petition.president.gov.ua/petition/10961).

          Також просимо повідомити про наявність зазначеної петиції та необхідність її підтримки комісії з соціального страхування страхувальників, санаторії-профілакторії, дитячі заклади оздоровлення та дитячо-юнацькі спортивні школи, що розташовані в області.

        

З повагою,

 

 

Начальник управління з питань

надання соціальних послуг                                                               Т.В. Антоненко

Переглядів: 828 | Додав: zloy | Дата: 06.10.2015 | Коментарі (0)