Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

АР Крим

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ОСІБ, ЩО ОТРИМУЮТЬ МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗА РАХУНОК ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ,

які приїхали для тимчасового перебування з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь

Для вирішення питання одержання матеріального забезпечення Вам необхідно звернутися до найближчого робочого органу Фонду з тимчасової втрати працездатності (районної, міжрайонної, міської виконавчої дирекції відділення Фонду) за місцем Вашого тимчасового перебування.

Основні документи, які необхідно мати при собі:

* паспорт;

* довідка про присвоєння ідентифікаційного коду;

* листок непрацездатності, за яким Ви не отримали матеріальне забезпечення за місцем роботи (при наявності);

* трудова книжка (при наявності);

* довідка про заробітну плату (при наявності);

* договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та інформацію про сплату єдиного внеску (при наявності).

У разі відсутності первинних документів робочі органи допоможуть зібрати необхідну інформацію та документи для отримання страхових виплат.

Робочій орган Фонду в Фрунзівському районі розташований за адресою:

№ п\п Найменування робочого органу Адреса Контактний телефон

1 Фрунзівська міжрайонна виконавча дирекція Одеського обласного відділення ФСС з ТВТ вул.. Леніна, буд. № 104, смт. Фрунзівка, Одеська область. 9-16-82, 9-42-93

 

Гаряча лінія Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

0 800 501 892

Гаряча лінія Одеської обласної виконавчої дирекції ФСС з ТВП (048)777-08-91; (048) 724-76-82

 

Переглядів: 541 | Додав: zloy | Дата: 16.04.2014 | Коментарі (0)

Семінар навчання

   Згідно затвердженого плану-графіку проведення семінарів страхового активу підприємств, організацій, установ в районах робочими органами Одеського обласного відділення ФСС з ТВП з питань надання і виплати матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду на 2014 рік у Фрунзівці 11 квітня відбувся такий запланований захід. Згідно порядку денного були поінформовані 30 страхувальників. Зібрання відбулось жваво, зацікавлено. Спеціалістами Фонду кваліфіковано поданий матеріал щодо діючого порядку призначення та виплати матеріального забезпечення застрахованим особам за видами допомоги, наведені приклади розрахунку середньоденної заробітної плати, про вимогу відповідного порядку щодо оздоровлення за санаторно-курортним лікуванням, значну увагу вділено питанням організації оздоровлення дітей у літку 2014 року та його відповідного відображення у бухгалтерському обліку.

 

 

Переглядів: 468 | Додав: zloy | Дата: 11.04.2014 | Коментарі (0)

Цікаві події

     Протягом декількох років комісію з соціального страхування Шнряївської ЦРЛ очолював Черков М. М.. який практично самоусунувся від керівництва роботою комісії, в результаті чого застраховані особи не могли вчасно отримувати необхідні їм види матеріального забезпечення та санаторно-курортного лікування. Спеціаліст Фрунзівської міжрайонної дирекції ФСС з ТВП неодноразово зверталася до керівництва Ширяївської ЦРЛ з цього питання. І ось нарешті приємні новини , головою комісії з соціального страхування обрали Сватковську О.О. молода, енергійна і повна прагнення працювати. Собко Л. І. - провідний спеціаліст Фрунзівської міжрайонної виконавчої дирекції Одеського обласного відділення ФСС 3 ТВП надала їй практичну допомогу з питань соціального страхування. Будемо сподіватися на співпрацю і успіх.

                

Переглядів: 445 | Додав: zloy | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (0)

Робочі зустрічі

     На початку квітня 2014 року відбулась робоча зустріч, ініціатором якої була Волошина Т.В. спеціаліст І категорії Фрунзівськоі' міжрайонної виконавчої дирекції, з в.о. голови райдержадміністрації Піструілом М.О.. та Шестаковою А.П. - начальником сектору у справах сім'ї та молоді Красноокнянського району. Уході зацікавленого обміну думок щодо оздоровчої компанії влітку 2014 року досягнута домовленість про продовження співпраці з цього приводу з директорами шкіл. Така співпраця дала позитивні наслідки, 6 страхувальників Кросноокнянського району мають наміри замовити біля двох десятків путівок 

              

Переглядів: 394 | Додав: zloy | Дата: 04.04.2014 | Коментарі (0)

Робочі зустрічі    

  26.03.2014 року відбулась робоча зустріч-нарада директора Фрунзівської міжрайонної виконавчої дирекції Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Бездітного С.Г. з Маковською О.В. заступником директора Фрунзівського НВК з дошкільної освіти, головою комісії з соціального страхування відділу освіти Фрунзівської РДА, депутатом Фрунзівської районної ради Розглянуті актуальні питання забезпечення застрахованих осіб колективу освітян послугами із соціального страхування. Окремо виділені питання та заплановані заходи щодо розповсюдження санаторно-курортних путівок для застрахованих осіб та організацію отримання заявок на дитяче літнє оздоровлення 

Переглядів: 455 | Додав: zloy | Дата: 26.03.2014 | Коментарі (0)

АР Крим

25.03.2014 року, керуючись новим підходом із реалізації інформаційної політики щодо надання соціальних послуг, що базуються на принципах відкритості і прозорості та забезпечення формування у застрахованих осіб позитивної громадської думки, з метою забезпечення першочерговості та безперервності страхових виплат за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності громадянам України, які прибувають для тимчасового проживання з АР Крим та м. Севастополя, здійснені заходи інформування відповідальних осіб з кола керівних працівників державної влади та місцевого самоврядування. Так, оперативно була здійснена кур’єрська розсилка «Порядку надання матеріального забезпечення застрахованим особам, які прибувають для тимчасового проживання з АРК та м. Севастополя, за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності», проконтрольовано розміщення цих матеріалів у інформаційних органах Фрунзівської РДА, Фрунзівської районної ради, Фрунзівського селищного голови, Фрунзівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування. Особисто проінформовані керівник апарату Фрунзівської РДА, Фрунзівський селищний голова, начальник управління соціального захисту населення Фрунзівської РДА.

Відповідна робота триває у Красноокнянському та Ширяєвському районах.

Переглядів: 373 | Додав: zloy | Дата: 25.03.2014 | Коментарі (0)

Завдання Фонду успішно виконуються

 

Головним завданням Фрунзівської міжрайонної виконавчої  дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності було і залишається своєчасне фінансування підприємств, установ, організацій та суб'єктів підприємницької діяльності, які використовують найману працю (страхувальники), для надання застрахованим особам соціальних послуг та матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду.

Фрунзівська  міжрайонна дирекція Фонду надає соціальні послуги страхувальникам трьох районів: Фрунзівського, Красноокнянського та Ширяївського.

 

Станом на 1 січня 2014 року в дирекції на обліку перебуває 1290 страхувальників, в тому числі 45 осіб  уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов"язкового державного соціального страхування (нагадаємо, що приватні підприємці для отримання соціальних послуг Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, обов"язково повинні укласти угоди із районною податковою інспекцією ГУ  Міндоходів  на добровільну участь в системі загальнообов"язкового державного соціального страхування).

 

За даними фінансового звіту за 2013 рік  доходна частина бюджету дирекції склала 429,8 тис. грн. при плані – 288,7 тис. грн., або 149 %  виконання. Надходження від часткової сплати за путівки склалися в сумі 403,3 тис. грн. Виконання по статті "Інші надходження" становлять      26,5 тис. грн.

 

Витратна частина бюджету на матеріальне забезпечення застрахованих осіб склала 3614 тис. грн. при плановому показнику 4039 тис. грн., або 89,5 %. В тому числі витрати  по статті "Тимчасова непрацездатність" склали 2126 тис. грн. при запланованих 2187 тис. грн., або 97,2%. Питома вага витрат на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності за звітний період становить 58,8 %  до загальної суми витрат на всі види допомоги.Витрати по статті "Вагітність та пологи" склали  1433 тис. грн. при  плані  1786 тис. грн., або 80,2 % планового показника.

 

 

За 2013 рік  опрацьовано 763 заяви-розрахунки. Кожна заявка від страхувальника потребує перевірки та обгрунтованості зазначених сум на матеріальне забезпечення, звернення і подання узагальненої суми обласній дирекції Фонду. Обов'язковій позаплановій перевірці підлягають страхувальники, у яких середньоденний розмір допомоги в 2 рази перевищує середньоденну заробітну плату.

 

За звітний період  на санаторно-курортне лікування  витрачено  1233 тис. грн. та оздоровлено 204 застрахованих особи , в тому числі путівками для дорослого та дитини скористалися 13 осіб. Працюючі мали можливість отримати лікування в санаторно-курортних закладах України, а саме: в Трускавці, Миргороді, Моршині,  Конча-Заспі, Одесі,  санаторіях Криму та інших мальовничих куточках нашої країни.

 

Одним із пріоритетних напрямків діяльності дирекції, як і в попередні роки, є організаційна робота по забезпеченню оздоровлення дітей застрахованих осіб  віком від 6 до 18 років.

 

Фінансування оздоровлення дітей здійснювалося відповідно до умов "Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності", затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 №17

Загальні витрати на оздоровлення  487 дітей влітку цього року склали 1723,4 тис. грн., в тому числі, часткове фінансування за кошти Фонду склало 25,6 тис. грн. та 1697,9 тис. грн. на придбання 458 путівок за повну вартість, з використанням в подальшому  10% доплати, яка для працюючих батьків склала в середньому 370 грн.

Крім того, традиційно  дітей застрахованих осіб Фрунзівського, Красноокнянського та Ширяївського районів було забезпечено   новорічними  подарунками в кількості 7 тис. шт.

 

Звертаємо увагу страхувальників  на посилення  відповідальності  за виконання вимог законодавчих та нормативних документів з питань соціального страхування.

 

За 2013 рік перевірено правомірність використання коштів Фонду у 95 страхувальників, до 37 застосовані фінансові штрафні санкції.  Всього за результатами перевірок нараховані штрафні санкції на суму 22,9 тис. грн.

Перевірками встановлено, що найбільш частими є наступні порушення: невірне визначення страхового стажу працівників; невірне визначення відпрацьованих робочих днів у розрахунковому періоді; помилкове віднесення на рахунок коштів Фонду перших п’яти календарних днів, які роботодавець повинен оплатити за власний рахунок; видача новорічних подарунків дітям, яким виповнилося 14 років. Крім того, допускаються порушення у вигляді несвоєчасного подання або неподання звітності по використаних коштах Фонду. За кожні вищевказані порушення передбачено адміністративну відповідальність.

 

Керівникам, головним бухгалтерам та головам комісій по соціальному страхуванню установ, організацій, підприємств, треба витрачати кошти Фонду за призначенням, більш уважніше підходити до розрахунку листків непрацездатності, видачі путівок застрахованим особам та своєчасно надавати звітність про використані кошти.

 

Соціальне страхування — це система, яка має безпосереднє відношення до кожної людини впродовж всього її життя. Комісія (уповноважений) із соціального страхування на підприємстві – це фактично посередник між працюючою особою та Фондом.

Обізнаність працівників щодо їх прав на отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності безпосередньо залежить від вчасного та систематичного інформування людей про діяльність Фонду, особистого відношення до своїх обов’язків голови та членів комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства.

 

Представники комісії (уповноважений) зобов’язані забезпечувати доступність інформації з питань надання матеріального забезпечення та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду, проводити на підприємстві роз’яснювальну роботу та надавати консультації з питань надання матеріального забезпечення та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду працівникам цього підприємства – це також один з обов’язків представників комісії (уповноваженого) із соціального страхування. Крім того, представники комісії (уповноважений) зобов’язані  надавати інформацію  про наявність санаторно - курортних путівок та їх виділення кожному працюючому.

На теперішній час робочий орган отримав перед страхувальниками такі забов"язання ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Додав: zloy | Дата: 21.03.2014 | Коментарі (0)

Переглядів: 398 | Додав: zloy | Дата: 31.10.2013 | Коментарі (0)

Переглядів: 538 | Додав: zloy | Дата: 14.07.2013 | Коментарі (0)

Одесские дети получили путевки на отдых и оздоровительные процедуры.

Как передает корреспондент «Одесса. Комментарии», об этом сообщила пресс-служба Одесского областного совета.

В Одессе состоялось торжественное отправление на оздоровление второй очереди детей. Семьи 3000 школьников получили путевки со скидкой 90 процентов.

«По итогам летнего сезона я уверен, что Одесская область будет в лидере по детскому оздоровлению. Оно включает не только категории детей, которым мы уделяем особое внимание: дети-сироты и дети из семей, которые находятся в сложных социальных условиях. Кроме того, мы порядка 18 000 талантливых победителей различных конкурсов отправляем на оздоровление», - отметил Дмитрий Волошенков.

По данным фонда социального страхования, в прошлом году оздоровились 5250 детей, родители которых оплатили путевку в лагерь всего 10 процентов. В этом году путевки со скидкой девяносто процентов получат более 12 000 детей. А изюминкой оздоровительного сезона 2013 является то, что дети не только отдыхают, а и проходят профилактические медицинские процедуры в лагерях.


Переглядів: 496 | Додав: zloy | Дата: 25.06.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 9 10 »