Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Переглядів: 537 | Додав: zloy | Дата: 25.06.2013 | Коментарі (0)

В рамках программы Президента Украины Виктора Януковича «Детям Одесской области» за счет средств фонда социального страхования проводится оздоровление детей застрахованных лиц. Покупая путевку для своего ребенка, родители платят только 10% всей стоимости, то есть 370 гривен максимум.  ... Читати далі »

Переглядів: 944 | Додав: zloy | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

На відпочинок під посиленим контролем. ДАІ та транспортна інспекція прискіпливіше перевірятимуть водіїв, які перевозитимуть дітей на відпочинок. Так вирішили у міністерстві інфраструктури. Усі замовники, серед яких школи, турфірми та автоперевізники, мають обов'язково виконувати вказівки автоінспекції.

Не перевозити дітей вночі, користуватися справними автобусами, погоджувати з ДАІ маршрут та графік руху. А ще довіряти перевезення лише досвідченим водіям. За попередніми прогнозами Мінсоцполітики, цього року в Україні відпочиватимуть майже 3 мільйони школярів.

Переглядів: 455 | Додав: zloy | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії" від 14 травня 2013 року № 231-VII вносяться зміни до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

З 01.07.2013 року абзац сьомий пункту 1 частини першої статті 4 Закону 2464 буде виглядати так:

Стаття 4. Платники єдиного внеску 
1. Платниками єдиного внеску є: 
1) роботодавці:
...
підприємства, установи, організації, фізичні особи, які використовують найману працю, військові частини та органи, які виплачують грошове забезпечення, допомогу по тимчасовій непрацездатності, допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, допомогу або компенсацію відповідно до законодавства, - для осіб, зазначених у пунктах 9-14 цієї частини;

А пункт 11 частини першої статті 4 Закону 2464 виглядатиме так:

2) працівники
... ... Читати далі »

Переглядів: 818 | Додав: zloy | Дата: 07.06.2013 | Коментарі (0)

З початку червня на оздоровлення та відпочинок направлено майже 1,5 млн. дітей шкільного віку. Про це сьогодні під час селекторної наради повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Кампанія з оздоровлення та відпочинку дітей в Україні триває вже тиждень. За цей час до закладів оздоровлення заїхали 112,5 тис. дітей, до закладів відпочинку - 1 млн. 360 тис. дітей шкільного віку. Це питання перебуває під особливим контролем Президента та Уряду», – сказала вона.

Водночас Наталія Королевська наголосила на тому, що не зважаючи на доручення, які давалися на селекторних нарадах, в окремих регіонах не проведено уточнення планів забезпечення дітей оздоровленням і відпочином до 70,5% від їх загальної кількості. Зокрема, за словами Наталії Королевської, це стосується Львівської, Чернівецької, Житомирської, Волинської, Полтавської та інших областей. Крім того, у низці областей безпосередньо оздоровленням заплановано забезпечити менше 40% школярів. «Такий стан з виконанням доручень Уряду є неприпустимим», - зазначила вона.

Торкаючись теми безпеки дітей під час оздоровлення та відпочинку, Міністр зазначила, що багато закладів збудовані 40-50 років назад і їхній стан залишає бажати кращого. Тому Мінсоцполітики ініціювало проведення позачергових перевірок дитячих оздоровчих закладів по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій та місцевими органами влади.

«Я звернулася до Уряду з пропозицією провести позапланову перевірку закладів відпочинку та оздоровлення по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також додаткову перевірку місцевими органами влади. У разі виявлення порушень, які загрожують безпеці та здоров'ю дітей, буде проведена позачергова державна атестація закладу. Окремо ми запропонували внести зміни до існуючого Порядку проходження державної атестації, зробивши вимоги безпеки більш жорсткими», - сказала вона.

За словами Наталії Королевської, за підсумками тих перевірок, які вже провела СЕС, надано 1337 приписів (розпоряджень) щодо створення умов, які б відповідали вимогам санітарних норм,  накладено 184 штрафи на посадових осіб та винесено 40 постанов про припинення експлуатації закладів по всій Україні.

Переглядів: 461 | Додав: zloy | Дата: 07.06.2013 | Коментарі (0)

Станом на 5 червня, на оздоровлення поїхали 112 500 українських дітей, до закладів відпочинку - 1 млн. 360 тисяч.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради з питань оздоровлення дітей влітку 2013 року, передав кореспондент ГолосUA.

Так, серед областей, де найбільше проблем з проведенням кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей міністр назвала Львівську, Чернівецьку, Волинську, Житомирську, Закарпатську, Чернігівську, Полтавську, Харківську, Хмельницьку та Черкаську області.

Нагадаємо, днями Прем'єр-міністр України Микола Азаровповідомив, що в кожній області країни протягом літа повинно відпочити не менше 70% дітей шкільного віку і як мінімум 40% повинні не тільки відпочити, а й отримати оздоровлення.

Як зазначила Н. Королевська, за наявними даними, в окремих регіонах показники не досягають ні 70%, ні 40%.

«Це в першу чергу стосується таких областей: Волинська - 64%, Житомирська - 62,4%, Закарпатська - 65%, Львівська - 55,7%, Полтавська - 64, 5%, Чернівецька - 60,9%, Чернігівська - 68 , 9%», - сказала вона.

Що стосується оздоровлення, то менше 40% загальної кількості дітей заплановано оздоровити у таких областях як Волинська - 16, 8%, Закарпатська - 25%, Львівська - 28%, Харківська - 21%, Хмельницька - 24%, Черкаська - 28%, Чернівецька - 14%.

У той же час представники деяких областей, зокрема, Львівської та Чернівецької, під час наради повідомили, що інформація, надана Міністерству соцполітики, про хід кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей у їхніх регіонах не відповідає дійсності. Так, за їх словами, і відпочинком, і оздоровленням буде забезпечена необхідна кількість дітей.

У результаті чиновники зійшлися на тому, що, можливо, стався «інформаційний розрив», і зазначили, що планують провести службове розслідування.

Н. Королевська вибачилася перед тими областями, інформація про яких була представлена ​​«некоректно», і пообіцяла також провести службове розслідування.

У разі, якщо після уточнення даних з'ясується, що інформація про певні областях не відповідає дійсності, то будуть прийняті кадрові рішення, іншими словами, міністр пригрозила звільненнями тим, з чиєї вини сталася неточність.

 

Переглядів: 442 | Додав: zloy | Дата: 07.06.2013 | Коментарі (0)

Мінсоцполітики перевірить дитячі санаторії

З ініціативи Міністерства соціальної політики по всій Україні проводяться позапланові перевірки закладів відпочинку та оздоровлення дітей. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час візиту до АР Крим.

«Я звернулася до Уряду з пропозицією провести позапланову перевірку закладів відпочинку та оздоровлення по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також додаткової перевірки місцевими органами влади. У разі виявлення порушень, що загрожують безпеці та здоров’ю дітей, буде проведена позачергова державна атестація установ», – сказала вона.

Крім того, за словами Наталії Королевської, Мінсоцполітики виступило з ініціативою внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2009 № 426 «Про затвердження Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій». «Ми пропонуємо посилити вимоги до безпеки дітей під час оздоровлення та відпочинку і закріпити їх у Порядку проведення державної атестації. Батьки повинні бути впевнені в безпеці таборів та санаторіїв, куди відправляють своїх дітей», – сказала вона.

Міністр повідомила, що доручила цього року завершити державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку всіх форм власності, а також – своєчасно надати відповідні документи для внесення до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Саме цим питанням, за словами Наталії Королевської, буде присвячено окрему селекторну нараду, що відбудеться у п’ятницю, 7 червня.

Довідка

За прогнозними показниками у 2013 році планується охопити оздоровленням та відпочинком понад 3 млн. дітей шкільного віку (74,3%). З них: оздоровленням – 1 млн. 289 тис. 140 дітей; відпочинком – 1 млн. 776 тис. 635 дітей.

Переглядів: 452 | Додав: zloy | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

З ініціативи Міністерства соціальної політики по всій Україні проводяться позапланові перевірки закладів відпочинку та оздоровлення дітей.

 
Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська під час поїздки до АР Крим, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства соціальної політики України.
 
«Я звернулася до уряду з пропозицією провести позапланову перевірку закладів відпочинку та оздоровлення по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також додаткової перевірки місцевими органами влади. У разі виявлення порушень, що загрожують безпеці та здоров`ю дітей, буде проведена позачергова державна атестація установ», - сказала вона.
 
Крім того, за словами Королевської, Мінсоцполітики виступило з ініціативою внести зміни до постанови Кабінету міністрів від 28 квітня 2009 № 426 «Про затвердження Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій».
 
«Ми пропонуємо посилити вимоги до безпеки дітей під час оздоровлення та відпочинку і закріпити їх у Порядку проведення державної атестації. Батьки повинні бути впевнені в безпеці таборів та санаторіїв, куди відправляють своїх дітей», - сказала вона.
 
Міністр повідомила, що доручила цього року завершити державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку всіх форм власності, а також своєчасно надати відповідні документи для внесення до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Саме цим питанням, за словами Королевської, буде присвячено окрему селекторну нараду, що відбудеться у п`ятницю, 7 червня.
 
За прогнозними показниками у 2013 році планується охопити оздоровленням та відпочинком понад 3 млн. дітей шкільного віку (74,3%). З них: оздоровленням - 1 млн 289 тис. 140 дітей; відпочинком - 1 млн 776 тис. 635 дітей.
 
Як повідомляв УНІАН, 30 травня в санаторії «Юність» (смт Сімеїз) в результаті обвалення балкона третього поверху дві дівчинки - жительки Львова - отримали травми різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані до Лівадійської лікарні. Одна з них від отриманих травм померла. Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, побудований ще в 1906 році.
 
За фактом обвалення частини балкона розпочато кримінальне провадження.
Переглядів: 454 | Додав: zloy | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

Катерина Самойлик, голова Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей» розказала у програмі «Власний погляд» про відпочинок дітей в оздоровчих таборах та ціни на такі путівки.

Переглядів: 437 | Додав: zloy | Дата: 05.06.2013 | Коментарі (0)

Сьогодні, у Міжнародний день Захисту Дітей на Куликовому полі міста Одеса відбувся святковий захід, присвячений початку літнього відпочинку та оздоровлення дітей Одеської області. Організований в рамках ініціативи голови Одеської обласної державної адміністрації Едуарда Матвійчука концерт дитячих художніх колективів спостерігали близько 1500 дітей з різних районів Одеської області, які з сьогоднішнього дня починають свій літній відпочинок у дитячих таборах. Їх батьки отримали змогу придбати путівки на літній відпочинок з 90% знижкою, що, за словами начальника управління освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Тетяни Лазарєвої. є суттєвою підтримкою для одеських сімей. 

... Читати далі »

Переглядів: 469 | Додав: zloy | Дата: 01.06.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »